Botrány a szlovákiai parlamenti választáson. Egy amatőr videofelvétel szerint Robert Fico miniszterelnök utasította feleségét arra, hogy dugja el a táskájában a kormánypárt szavazólapját. Fico nem sokkal később felháborodva tiltakozott, amiért felesége szavazólapja hiányos volt. A szlovák parlamenti választás tétje egyébként az, hogy Fico megtarthatja-e hatalmát. Elemzők szerint a kormányváltásra akkor van esély, ha Fico koalíciós partnerei meggyengülnek.

 Egy pozsonyi választókörben szavazott a szlovák miniszterelnök. Robert Fico felháborodottan reklamált, miután felesége olyan borítékot kapott, amelyből hiányzott a kormányfő pártjának szavazólapja.
- Ez egy rossz vicc, hogy a feleségem nem kapott szavazólapot a Smer-Szociáldemokrácia párthoz. Ez egy nagyon rossz vicc – mondta a szlovák miniszterelnök.
Egy az internetre feltöltött videó viszont cáfolja Ficót, a felvétel szerint épp a kormányfő biztatta arra feleségét, tegye a táskájába a szavazólapot.
A miniszterelnök a hitvesi voks nélkül is a választás legnagyobb esélyese. A szavazás előtt két nappal kirobbant pártfinanszírozási botrány ellenére is 30 százalék körüli eredményre számíthat pártja. Ennek ellenére korántsem biztos, hogy ő alakíthat kormányt.
- Bízom abban, hogy a változás hamarosan megérkezik és az emberek felelősen döntenek és nem azt az utat választják, ami Görögországba vezet - utalt az egyre növekvő szlovák államadósságra az ellenzék vezetője, Iveta Radicsova.
A jobboldali ellenzéknek akkor lehet többsége, ha Fico eddigi koalíciós partnere, Vlagyimir Meciar pártja nem jut be a törvényhozásba, és meggyengül a magyarellenes Szlovák Nemzeti Párt. Ez esetben kormányzati erővé válhat a Magyar Koalíció Pártja is.
(hírTV)

Címkék: szlovákia fico robert

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr972076905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása