A szerdai választásokon győztes Szabadságért és Demokráciáért (VVD) liberális pártot kérte fel szombaton Beatrix holland királynő, hogy tegyen lépéseket egy életképes koalíció összekovácsolására.
Uri Rosenthal a VVD felsőházi frakciójának vezetője elsőként azt vizsgálja meg, hogy van-e esélye a koalíciónak a szélsőjobboldali Szabadságpárttal (PVV). Beatrix királynő arra kérte a politikust, hogy a lehető legrövidebb időn belül lásson a feladatnak, tekintettel az ország "nehéz helyzetére". A VVD vezetője, és kormányfőjelöltje, Mark Rutte pénteken úgy nyilatkozott: megvizsgálja, hogy a populista Geert Wilders pártjával közösen felgyorsíthatják-e a holland gazdaságnak a nemzetközi gazdasági válságot követő talpra állítását.
(MTI)

Címkék: liberális holland párt királynő beatrix kormányalakítás

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr442077011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása