Tovább enyhül az árvízhelyzet

 2010.06.09. 11:01

Tovább enyhül az árvízhelyzet, az éjszaka rendkívüli esemény nem történt a gátakon, szerdán tovább csökkenhet a védekezésben résztvevők létszáma – mondta Dobson Tibor kora reggel. Borsod valamennyi folyója – a Tisza kivételével – lassan, de apad. A Hernád is apad, kivéve a torkolatánál, mert ott a Sajó visszaduzzasztja. A Tiszán továbbra is jelentős árvízveszély van.
Az árvízi védekezésre kinevezett miniszteri biztos szóvivőjének tájékoztatása szerint Borsod valamennyi folyója – a Tisza kivételével – lassan, de apad. A Hernád is apad, kivéve a torkolatánál, mert ott a Sajó visszaduzzasztja. A Tiszán továbbra is jelentős árvízveszély van, a Tisza várhatóan hétfőn vagy kedden tetőzik Szolnoknál, mintegy 10 méteres vízállással. A Duna csütörtökön és pénteken Bajánál és Mohácsnál tetőzik.
A szóvivő beszámolója szerint 15 ezerre csökkent a védekezők száma, a hangsúly a védekezésről egyre inkább az „utómunkálatokra” helyeződik át. Ahol lehetséges, megkezdik a szivattyúzást és a különösen fontos fertőtlenítést. Akik ezt megelőzően térnek vissza házaikba, nagyon nagy kockázatot vállalnak – hívta fel a figyelmet Dobson Tibor. Ugyancsak fontos lesz mindenütt a szúnyogirtás, de ennek megkezdéséhez még nem adottak a feltételek.
Borsodban változatlanul Hernádszentandrás, Tornabarakony és Tornaszentandrás a víz által elzárt település, és árvízveszély van még Ónodon, Sajóládon, Bőcsön, Felsődobszán. Jelentős belvíz van Kistokajban és Mályiban. A kitelepítettek száma 4250. Nincs vezetékes víz Alsózsolcán, Sajópálfalván, Sajósenyén, Sajóvámoson, Szikszón.
(MTI)

Címkék: tisza borsod árvíz gát hernád 2010 árvízhelyzet

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr212068412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása