Már nemcsak hűtlen kezelés, hanem a Feneketlen-tó környéki parkfenntartási munkák közben elkövetett természetkárosítás miatt is nyomoz a rendőrség a Főkert Zrt.-nél - tudta meg a Magyar Nemzet.
A lap szerint eközben a főváros meg sem próbálja visszaszerezni a társaságból kiszervezett közvagyont, sőt, a cégnek negyvenmilliós plusztámogatást is adtak májusban egy olyan feladatért, amit eddig ingyenesen látott el. Ezt a döntést viszont megelőzte, hogy a Feneketlen-tó és környéke kezelési jogát a helyi horgászegyesülettől elvették és a Főkertnek adták.
A horgászok szerint a cég emberei pétisót szórtak a park sétányaira csúszásmentesítés céljából, emiatt viszont állítólag a tó szinte teljes halállománya kipusztult. A horgászok természetkárosításért feljelentették a Főkert Zrt.-t. A cég cáfolja, hogy műtrágyát szórtak volna az utakra, szerintük faforgáccsal védekeztek.
A rendőrség egyébként korábban hűtlen kezelés miatt indított nyomozást, melyben azt is vizsgálják, hogy milyen ingatlanok és hogyan kerülhettek ki a főváros tulajdonából a cégen keresztül. Több nagy értékű belvárosi ingatlan és korábbi virágüzlet is úgy cserélt gazdát az elmúlt években, hogy kijátszották a főváros tulajdonából - írja a lap.
(FH)

Címkék: zrt feneketlen tó főkert parkfenntartás

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr382068425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása