Irán nem hajlandó további tárgyalásokra atomprogramjáról, ha az ENSZ Biztonsági Tanácsa újabb szankciókat rendel el ellene - közölte kedden az iráni elnök.
Mahmúd Ahmedinezsád egy isztambuli tanácskozáson beszélt. Felszólította a Nyugatot: fogadja el a nukleáris fűtőelemek cseréjéről kötött iráni-brazil-török megállapodást, mert az "olyan lehetőség, amely nem fog megismétlődni". Az iráni elnök beszédét a nemzetközi közösségnek címezte, amely az ENSZ Biztonsági Tanácsában arra készül, hogy szigorúbb szankciókat rendeljen el Teheránnal szemben atomprogramja miatt. Oroszországot azzal óvta az esetleges újabb szankciók elfogadásától, hogy figyelmeztetett: "ne álljanak be ellenségeink sorába".
Vlagyimir Putyin orosz kormányfő Isztambulban a maga részéről korábban azt közölte, hogy "gyakorlatilag megszületett" a megállapodás az Irán elleni legújabb szankciókról.
(MTI)

Címkék: orosz ensz oroszország irán putyin isztambul szankció vlagyimir kormányfő mahmúd ahmedinezsád

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr742068019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása