A horvát rendőrség elfogta a Zoran Djindjics egykori szerb kormányfő ellen 2003-ban elkövetett gyilkosság egyik újabb tettesét, akit távollétében 30 évi börtönbüntetésre ítéltek a merényletben való részvételéért - jelentette be kedd este a szerb belügyminiszter.

"A horvát rendőrség tájékoztatott minket, hogy Sretko Kalinicset Zágrábban fogták el sebesülten. Kalinics azt állítja, hogy a Djindjics-gyilkosság egy másik, szökésben lévő elítéltje, Milos Simovics meglőtte őt" - mondta Ivica Dacsics a Tanjug szerb hírügynökségnek nyilatkozva. A férfinál hamis horvát útlevél volt letartóztatásakor.
A horvát televízió úgy tudja, hogy a sebesült Kalinics állapota stabil. Kalinics az úgynevezett zimonyi klán egyik hírhedt tagja. Rajta kívül még négy olyan ember van szökésben, aki bűnrészes a Dindjics-gyilkosságban.
(MTI)

Címkék: rendőrség horvát zágráb zoran djindjics sretko kalinicset

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr552068414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása