Pécs | Emberölés és csalás miatt is bűnösnek mondta ki a bíróság azt a pécsi fiatalembert, aki nyolc hónapon keresztül nagymamája holttestével élt egy lakásban, s az asszony nyugdíját is felvette.

Amint arról beszámoltunk, egy pécsi férfi nyolc hónapot élt együtt halott nagymamájával a pécsi Fekete gyémánt téren, egy lakásban. Az ügyben szerdán első fokon döntött a bíróság, e szerint gyilkosság és csalás miatt hét év börtönre ítélték a férfit.

Gyomorforgató esetre derült fény tavaly augusztusban – tulajdonképpen véletlenül. Egy körözési akció során egy idős, pécsi asszonyt is fel akartak keresni a rendőrök, mert testvérét eltűnése miatt keresték. Helyette húszas évei elején járó unokája nyitott ajtót, aki azt mondta, lement sétálni a nagyanyja. A járőrök ekkor még távozták, ám tovább érdeklődtek. Kiderült, a környéken hónapok óta senki sem látta az asszonyt, ezért visszamentek. Ezúttal nem álltak meg az ajtóban, beljebb léptek, s már az előszobában megcsapta őket a leírhatatlan bűz. Rövidesen annak forrását is felfedezték, az egyik ágyon megtalálták az asszony összeaszalódott holttestét.

Unokája a rendőrségen részletesen beszámolt a rendőröknek a történtekről, a szerdán véget ért bírósági tárgyaláson viszont megtagadta a vallomást.


A nyomozás során azt mondta, 2008 decemberében nagyanyja elesett, szájzárat kapott, így sem megszólalni, sem enni-inni nem tudott. Lefektette az ágyába – ahol nyolc hónappal később a rendőrök megtalálták –, majd néhány nap múlva meghalt. A fiatalember többször is módosította verzióját, volt, hogy azt mondta, a halál egy hét múlva állt be, máskor pedig azt, hogy másnap reggelre.

Azt az orvos szakértők sem tudták megállapítani, mikor, s miben halt meg az asszony, mert a test már olyannyira oszlásnak indult, hogy a belső szervek teljesen hiányoztak.

A vádlott – aki a szakértők szerint személyiségzavarban szenved, de büntethető -  azt mondta a rendőrségen, egyrészt félt a felelősségre vonástól, ezért nem szólt senkinek még nagymamája halála után sem, másrészt a pénzre is szüksége volt, így elhatározta, felveszi az idős asszony nyugdíját, és életjáradékát. Nyolc hónapon keresztül  meg is tette, mintegy hatszázezer forintot vett fel, amit most vissza kell fizetnie. A bíróság nem jogerősen hét évre ítélte, a fellebbezések miatt az eljárás a táblabíróságon folytatódik.

El akarta hordani a csontokat
 
A tárgyaláson kiderült, a házban lakóknak időnként feltűntek a nem mindennapi szagok, de azt gondolták, „valaki éppen káposztát főz”.
A férfit azért ítélték el emberölésért, mert a bíróság álláspontja szerint ok-okozati összefüggés állapítható meg az asszony halála, s a között, hogy unokája nem értesítette a mentőket azt követően, hogy nagymamája állapota súlyossá vált. A csalás a jogtalanul felvett nyugdíj miatt áll meg.
A tárgyaláson kiderült az is, hogy a férfi terve az volt, megvárja, amíg a csontok is porladni kezdenek, s ekkor „apránként” tüntette volna el a holttestet a lakásból.

(BAMA)

Címkék: pécs gyilkosság

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr32069975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása