Izraelnek nincs titkolnivalója a Gázai övezetbe a palesztinoknak segélyt szállító flottilla elleni akcióval kapcsolatban - hangoztatta szerdán Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő, egyúttal követelte, hogy az ügyben indítandó bármiféle vizsgálat az izraeli katonákkal szembeszálló "szélsőséges csoport" felelősségét firtassa.

Netanjahu egy jeruzsálemi tanácskozáson hozzátette, hogy vallomást akar tenni abban a vizsgálatban, amelyet országa tervez az ügyben. A politikus elmondta, hogy ő maga, valamint Ehud Barak védelmi miniszter és Gabi Askenázi vezérkari főnök kész ismertetni minden tényt, de megjegyezte: a vizsgálatnak választ kell adnia azokra a kérdésekre is, hogy ki állt a fedélzeten tartózkodó "szélsőséges csoport" mögött, ki pénzelte annak tagjait.
Netanjahu kizárta annak lehetőségét, hogy katonáknak részt kellene venniük a kormány által elrendelt vizsgálatban. Izrael hivatalosan azután jelenti be a rajtaütéssel kapcsolatos vizsgálatot, hogy lezárul a fő szövetségesével, az Egyesült Államokkal a vizsgálat módjáról kezdett konzultáció.
(MTI)

Címkék: izrael netanjahu békeaktivisták

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr702069714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása