Délelőtt 11 körül érkeztem Edelénybe, ahol szörnyű állapotok fogadtak, de a helyiek és Molnár Oszkár polgármester elmondása szerint is jóval jobbak, mintha szombaton érkeztem volna. A várost a megáradt Bódva kettéhasította, a két part között egy markoló lapátjában lehetett csupán közlekedni. Azt az információt kaptuk, hogy itt már nem fog emelkedni az ár, így átmentünk Felsőzsolcára, ahol a helyzet még tragikusabb volt, hiszen az egész települést ki kellett üríteni. Délután egy szerencsétlen áramütés miatt sajnos már halálos áldozata is volt az árvíznek.

A védekezés igen kaotikus volt, azt hallottuk, hogy a polgármestert a feldühödött helyiek megverték, aki el is menekült. Mindenesetre az a saját szememmel láttam, hogy az ott dolgozóknak még a normális ellátása sem volt biztosítva. Míg Alsózsolcán a helyiek szendvicseket és vizet vittek a gátakon dolgozóknak, addig itt lakosság híján csak annyi volt, amit éppen hozott valaki. Mivel a terepjáró, amellyel érkeztünk, alkalmasnak bizonyult, begázoltunk a vízbe, hogy a töltésnél dolgozó rendőröknek vizet és almát vigyünk. Volt valami fura, de jó érzés abban, ahogy a víz felett almát dobálok a rendőröknek.

Aki tud segítsen, mert a helyzet valóban elkeserítő. Ha mással nem, egy imával.

vonagabor.hu - barikad.hu

Címkék: molnár gábor vona oszkár felsőzsolca edelény

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr892067230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása