Három kínai állampolgárt lőttek agyon észak-koreai határőrök egy határvárosnál, mert azt gyanították, hogy csempészárukat akarnak bevinni az országba. Kína formálisan tiltakozott és vizsgálatot indított az ügyben.

Észak-koreai határőrök agyonlőttek három kínai állampolgárt a két ország határvonalának közelében, tájékoztatott a kínai külügyi szóvivő. Az Észak-Koreát nyilvánosan csak nagyon ritkán kritizáló Peking formálisan tiltakozott Phenjanban, és vizsgálatot indítottak az ügyben.

A kínai külügyminisztérium szóvivője a rendszeresen megrendezett sajtótájékoztatón jelentette be, hogy észak-koreai határőrök június negyedikén rálőttek Tantug határváros néhány lakosára. A lövöldözésben három ember meghalt, egy ember pedig megsebesült.

Az észak-koreai határőrök azt gyanították, hogy a kínaiak át akartak kelni a határon, üzletelni, mondta el a kínai szóvivő. A határt rendszeresen lépik át illegálisan kínai kereskedők, feketepiaci árukat szállítva az elszegényedett, hiányokkal küszködő Észak-Koreába.

Kína számít Észak-Korea legfőbb szövetségesének, és Peking nagyon ritkán kritizálja nyilvánosan Phenjan lépéseit. Az AFP francia hírügynökség jelentése szerint az állami irányítású kínai média "gyakorlatilag semmit" nem írt az esetről.

(Index)

Címkék: kína észak korea határőr

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr362067305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása