Pécs | Az üzemeltetőnek csak szóbeli ígérete van az egyetemtől, de a gazdasági igazgatót időközben letartóztatták.

– Fura helyzet állt elő, hisz egy bizonytalan időszakot követően – amikor még úgy látszott, tán ki sem nyit a Pollack-strand az idén – szóban sikerült megállapodni a részletekről Imhof Gáborral, a PTE gazdasági főigazgatójával – felelte érdeklődésünkre Tóvári Sándor üzemeltető.
Nem kérdéses, a gazdasági bűncselekmények gyanúja miatt azóta letartóztatott főigazgató ebben az ügyben már nem ír alá szerződést. Szerettük volna dr. Gábriel Róbert rektort megkérdezni, dönthetnek-e erről az ügyről a napokban, de nem értük el. Mindenesetre Tóvári Sándor már dolgozik a strandon, készül a nyitásra, amit jövő hétfőre időzítene.

Az üzemeltető a kezdetektől, 13 éve felel a strandért. Második szerződése tavaly lejárt, s nem hosszabbítottak vele, mert az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (EHÖK) „bejelentkezett” a Pollackért, több tízmilliós fejlesztési ígérettel. Ebből nem lett semmi, így csak Tóvári régi engedélyével nyithat ki a strand idén, az ugyanis ma is érvényes. Vagyis: vagy ő működteti 2010-ben is a Pollack-strandot – ha kap rá felhatalmazást végül –, vagy nem nyitnak ki idén. Előbbi a valószínűbb, mivel az egyetem érdeke is, hogy működjön a fürdő.

Mindenesetre az EHÖK sem mondott le későbbi üzemeltetési terveiről. Herendi Ferenc elnök közölte, jövőre végrehajtják a fejlesztést. Információink szerint erre 150 milliót szánnak, és Imhof Gábor ígéretét is bírták arra, megkapják az állami tulajdonban lévő, egyetemi kezelés alatt álló területet, ahol szórakoztató központot is kialakítanának. A szórakozásból idén is juthat a fiataloknak, hisz az új – egyelőre csak szóbeli – megállapodás értelmében a Pollackot minden nappalis PTE-s egyetemista ingyen használhatja majd, péntekenként esti bulit tarthatnak, és minden hónapban egy nap az EHÖK-é lesz. Tóvári Sándornak emiatt az üzemeltetésért nem kellene fizetnie, ami korábban egy idényre 1,6 millió forint volt.

(BAMA)

Címkék: pécs önkormányzat gábor hallgatói egyetemi ehök imhof pollack strand

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr762067020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása