Izraeli tisztviselők vasárnap közölték: megakadályozzák, hogy a Görögországból indult, Líbia által bérelt hajó a Gázai övezetbe eljusson, és megtörje a palesztin területre meghirdetett izraeli zárlatot.

Joszi Peled tárca nélküli miniszter az izraeli közszolgálati rádióban kijelentette: Izrael nem engedi meg, hogy a hajó közvetlenül a Gázai övezetben rakja ki a segélyszállítmányt.
Ehud Barak izraeli védelmi miniszter vasárnapra virradóan kiadott közleményében teljesen feleslegesnek minősítette a blokád megtörésére tett kísérletet. "Azt tanácsoljuk a segélyszállítmány szervezőinek, hagyják, hogy az izraeli haditengerészet Asdod izraeli kikötőbe kísérje hajójukat, vagy egyenesen al-Arís egyiptomi kikötőbe fussanak be.
Hozzátette: van lehetőség a segélyszállítmányt eljuttatására azt követően, hogy azt megvizsgálták Asdodban. Nem engedik meg ugyanakkor, hogy a Gázai övezetbe fegyverek vagy katonai célra használható anyagok jussanak be.
(MTI)

Címkék: izrael zsidóterror

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr902145938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása