A gazdasági válság kirobbanásakor közel 57 ezer euróval támogatta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesületét Rauch Edit volt szocialista szakállamtitkár védnökségével – tudta meg a Magyar Nemzet. A projekt a prostituáltakat „egy speciális értelemben hátrányos helyzetű csoportnak” nevezi, így a diszkrimináció leküzdése nevében ítélték a szervezetnek a hatalmas összeget.

Együtt a diszkrimináció ellen

Egészen újszerű megközelítéssel értelmezte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) és Rauch Edit a diszkrimináció fogalmát. A volt szociális államtitkár és az NFÜ feltehetőleg úgy látta, a Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesületének (MPÉE) komoly szerepet kell vállalnia a diszkrimináció hazai leküzdésében. Miközben a legtöbb civil szervezet sok száz millió forintos megszorítást szenvedett el a Gyurcsány-Bajnai-éra alatt reformintézkedés néven, addig az egyesület 56 850 eurót kapott az ügynökségtől 2008 végén a Civil szervezetek és az antidiszkriminációs törvény végrehajtása program révén.
Az NFÜ mindezért csupán annyit kért: a kedvezményezett készítsen szakmai és pénzügyi beszámolókat a „kifizetési igények alátámasztása érdekében”. Ezeket a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakmai programfelelősének, Rauch Editnek kellett címeznie, akinek jóváhagyásával kaphatta meg a szervezet a körülbelül 15 millió forintnak megfelelő összeget – írja a lap.
(MNO)

Címkék: extra antimagyarizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr892137901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása