Meghalt 90 éves korában az SS egykori tagja, akit magyar zsidó kényszermunkások meggyilkolásának vádjával akartak bíróság elé állítani - közölte kedden a dortmundi ügyészség. A bejelentés szerint az Adolf Storms-nak nevezett férfit, aki Duisburgban halt meg hétfőn, "nem tartóztatták le, mert idős volt, és nem állt fenn a kockázata, hogy elmenekül."

A német média tavaly közölte, hogy az ügyészség vádat emelt a 90 éves férfi ellen, mert az SS tagjaként állítólag részt vett 57 magyar zsidó kényszermunkás megölésében egy erdőben, a burgenlandi Németlövő (Deutsch Schützen) közelében. A nyomozás eredménye szerint az áldozatoknak előbb át kellett adniuk minden értéküket, majd térde kellett ereszkedniük egy árokban, ahol Stroms és a társai tarkón lőtték őket.
A tömeggyilkosság napján, vagy egy nappal később a férfi állítólag agyonlőtt Jabing közelében egy újabb embert, 58. áldozatát (az előbb még azt hazudták, az 57 - vagy 57 millió? - meggyilkolásánál többen voltak, most már az ő nyakába varrnák az egészet; de hát az igazmondás nem a zsidók erénye - a szerk.), mert a férfi elesett a kimerültségtől az erőltetett menetben. A 100 emberből álló menet azután indult el, hogy a visszavonuló nácik kiürítették a koncentrációs táborokat, és a foglyokat nyugat felé hajtották. (Azon persze senki nem gondolkodik el, hogy miért tették ezt, ha úgyis ki akarták irtani őket - a szerk.) "Csalódottak vagyunk. Azt akartuk, hogy bíróság elé kerüljön" - mondta a dortmundi ügyészség szóvivője.
(FH nyomán)

Címkék: zsidóbűnözés adolf storms

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr442134767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása