A Jobbik hétfőn benyújtotta határozati javaslatát a határon túli osztálykirándulási programról, és már az alakuló ülés napján kezdeményezte június 4-ének iskolai emléknappá nyilvánítását, amelyet azóta napirendre sem vett az Országgyűlés, a Nemzeti Összetartozásról szóló későbbi törvényjavaslathoz benyújtott, ezirányú jobbikos módosító kiegészítést pedig leszavazta a fideszes kormánytöbbség.
A Fidesz cinikusan olyan javaslatokat fogalmaz meg, amelyet vagy néhány hete szavazott le – mint a kötelező iskolai megemlékezésre vonatkozó jobbikos módosító indítványt –, vagy napirendre sem vett, mint a már az Országgyűlés első munkanapján benyújtott Jobbik-kezdeményezést.
A határon túli osztálykirándulásokat először Vona Gábor javasolta a párt európai parlamenti választási kampányzáró rendezvényén 2009. június 4-én. Most mégis abból lehetett MTI-hír, hogy a Fidesz várhatóan be fog nyújtani erre vonatkozó indítványt, miközben arról hallgat a média, hogy a Jobbik már be is nyújtotta saját javaslatát.
A Magyarok Háza szintén egy olyan intézmény létrehozására vonatkozó fideszes indítvány, mely már 1994 óta létezik, ráadásul épp a Magyarok Világszövetségének kezelésében, amelynek állami támogatását abszurd módon az előző Orbán-kormány vonta meg - írja közleményében Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője.
(Kuruc.info)

Címkék: jobbik fideszbűnözés

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr512134659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása