Törökország lezárta légterét Izrael előtt- jelentették törökországi hírügynökségek. Az anatóliai hírügynökség Recep Tayyip Erdogan miniszterelnököt idézte, aki Kanadában úgy fogalmazott helyi riporterek előtt: a május 31-i gázai segélyflottilla elleni izraeli támadás miatt akadályozzák a légtér használatát Tel-Aviv számára.
Az összecsapásban életét veszítette kilenc török aktivista, melynek kapcsán Izrael továbbra is úgy véli, hogy kommandósai önvédelemből támadtak a segélyszállítón tartózkodó palesztinbarát aktivistákra.
Törökország válaszul visszahívta nagykövetét, és a katonai-kereskedelmi kapcsolatok teljes beszüntetését helyezte kilátásba, amennyiben Izrael nem kér hivatalosan bocsánatot. Ankara mindemellett az incidens nemzetközi kivizsgáláshoz, és az áldozatok kompenzálásához is ragaszkodik.
(Hír 24)

Címkék: külföld zsidóbűnözés

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr772115786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása