A Bükki Nemzeti Park határán, az Eger-patak közelében, Szilvásváradtól 25 km-re, Egertől 10 km távolságra fekvő festői szépségű Szarvaskő ad otthont a Nemzeti Gyerektábornak.
A Demelápa-völgyben ezekben a pillanatokban is gőzerővel folyik a munka, hogy a vasárnapra minden a helyén legyen. A június 27-től (vasárnap) - július 4-ig (vasárnap) tartó tábort, a szervező Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom az elmaradt iskolai hazafias oktatás pótlására, a hazaszeretet ápolására, őseink kultúrájának megismerésére hirdette meg. Azt már most lehet tudni, hogy az elszakított Felvidékről is érkeznek magyar gyerekek.
A gyerekek a táborban kézműves foglalkozásokon gyakorolhatják a bőrrel, csonttal, nemezzel való bánásmódot, de lesz rovásírás, íjászat, lovaglás, növény- és állatismereti túrák, népi játékok, tábortűz ismert nemzeti zenészekkel, történelmi előadások, tehát minden együtt lesz, hogy a magyar gyermekek egy hétig fel tudjanak töltődni a magyarságtudat semmihez sem hasonlítható érzésével.
(JSM)

Címkék: programajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr362117057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása