Az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottsága támogatta, hogy az Országgyűlés válassza meg Domokos Lászlót és Warvasovszky Tihamért az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökének, illetve alelnökének. A bizottság hétfői ülésén mindkét jelölt esetében a kormánypárti képviselők 18 igen és az ellenzéki honatyák 6 nem szavazatával támogatta a jelölteket.
Domokos László meghallgatása során elmondta: az eddigi eredményekre alapozva a jövőben, megválasztása esetén, arra fog törekedni, hogy erősítse az ÁSZ javaslattételi szerepét.
Kiemelte: az ÁSZ vezetőjeként a költségvetési gazdálkodásban a rend erősítését helyezné előtérbe. „A rend stabilitást teremt, az ÁSZ célja az, hogy az ország gazdálkodásában, a költségvetési gazdálkodásban rend legyen” – mondta Domokos László az MTI-nek a szavazást követően.
Az ÁSZ elnökjelöltje meghallgatása alkalmával aláhúzta: a számvevőszéki ellenőrzések során erősíteni kell a költségvetési és önkormányzati gazdálkodás hatékonyságának vizsgálatát, a célszerűség ellenőrzését, egyúttal erősíteni kell a vagyongazdálkodás ellenőrzését.
(MTI)

Címkék: állami ász számvevőszék

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr912116393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása