Csalódottan és zaklatottan távozott a nemzetgazdasági minisztertől az APEH elnöke. Szikora Jánost, a Malév egykori köztartozása miatt rendelte be magához Matolcsy György. Az adóhatóság vezetője a fél órás egyeztetés után nem erősítette meg, hogy leváltották, csak annyit mondott: az történt, amire számítani lehetett, vagyis börtönbe nem megy, békében elhagyhatja hivatalát, ám még ez is fájdalmat okozott neki.
Az APEH elnöke 2008 októberében levélben állíttatta le az akkor orosz résztulajdonban álló Malév járuléktartozásának behajtását. Az adóhatóság közlése szerint a légitársaság fizetési haladékot kért, az 1,2 milliárd forintos tartozást néhány héttel később azonban befizette. Szikora János hétfőn újságíróknak azt mondta: nemzetgazdasági érdek volt, hogy leállíttatta a Malév-tartozás behajtását, és ma is ugyanúgy döntene, mint akkor.
(hírTV nyomán)

Címkék: gazdaság zsidóbűnözés

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr742115782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása