Tisztelt Miniszterelnök Úr, Kormánytagok!
Hatalmas árvíz pusztított Borsod-Abaúj-Zemplén megye több részén. A védekezés és az - állítólagos - helyreállítási tevékenységről kérdezném a kormány tagjait, Orbán Viktor miniszterelnököt, a "kétharmados" FIDESZ-t. Természetesen tisztában vagyok, 8 évig nem ők voltak kormányon, nem tehetnek az elmaradt gátépítésekről. Ám megyénkben (is) 4 éve ők vezetik az önkormányzatot.
Hogyan fordulhat elő a XXI. században, hogy egy várost figyelmeztetés nélkül önt el a víz elmosva mindent? Milyen vízügyi szakemberek azok, akik a műholdas megfigyelés korában még egy órával előre sem szóltak a lakosoknak, mentsék értékeiket?  A hatalmas mennyiségű víz nem egyik percről a másikra termett a település határában, hiszen már a folyó felső szakaszain jóval korábban folyt a védekezés, és folyamatos volt a vízszint emelkedése. Tekintetbe véve az ártéri terület csökkenését (indokolatlan építkezések), számítani lehetett arra, hogy a soha nem látott víztömeg veszélybe sodorhatja a várost.
A baj azonban már megtörtént, amit sajnos tetézett a fejetlenség, kapkodás, egyesek hozzá nem értése.
Az ár elvonultjával 10 nappal az utcákon semmiféle fertőtlenítés nem történt. Kérem Tisztelt kormányunk tagjait, utasítsák, az ÁNTSZ-t most lássa el feladatát! Fekáliával fertőzött az úttest, a járda, az árok, a kertek. Civil embereknek, szervezeteknek nincs eszköze, lehetősége egy teljes város fertőtlenítésére.
Van olyan biztosítótársaság, amely azonnali gyorssegélyt adott, pillanatokon belül elvégezte az előzetes kárbecslést. Ám már egy hete megakadtak. Azért állt le sok épületben a bontás, helyreállítás, mert nem tudnak statikusi szakvéleményt beszerezni, melyik fal maradhat meg, mi az amit el kell bontani, mi az ami javítható.
Pénteken 13 óra után a károsultak egyike végre telefonon elért egy statikust, akit erre a feladatra irányítottak a településre. Közölte, már nem dolgoznak hétfő reggelig. Tisztelettel kérdezem, ilyen katasztrófa után nem lenne alapvető kötelessége a kormánynak minden percet kihasználni az újjáépítésre? Most a hétvége a legfontosabb, amikor ennyi ember került ilyen helyzetbe?
Tudják „Tisztelt Hölgyeim és Uraim” az árvíz se nézte az óráját, nem állt meg a hivatalos munkaidő leteltével.
Felsőzsolca polgármestere sajnos az első perctől fogva nem áll a helyzet magaslatán. Emberileg el tudom képzelni, összeroppant a hatalmas bajban. Nincs egy szakember – katasztrófavédelem, szakminisztérium, megyei önkormányzat – aki a szervezési feladatokat át tudná venni helyette? Nem „posztjáról” gondolom eltávolítani, hanem a város érdekében segíteni neki.
Sok-sok károsult segélykérését tolmácsolva kérem azonnali intézkedésüket!
A Jobbik Zempléni szervezetei nevében:
ifj. Holcman László, Jobbik B-A-Z megyei alelnök
(Kuruc.info)

Címkék: jobbik zemplén

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr552117038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása