Vasárnap már melegszik az idő

 2010.06.26. 10:58

Ma az átlagosnál hűvösebb, meglehetősen változékony idő várható. Vasárnap már többfelé eléri a hőmérséklet a 25 fokot, de főként keleten és a középső megyékben gyakran lesz felhős az ég.

Részletes előrejelzés

Ma a változó felhőzetből eleinte az északi és nyugati megyékben fordulhat elő eső, zápor, később elsősorban délkeleten alakul ki csapadék. Élénk lesz az északnyugati szél. Az átlagosnál több fokkal hűvösebb marad az idő. 17, 22 fokig melegszik a levegő.

Kettősfronti hatás fog érvényesülni, mind a meleg-, mind a hidegfrontra érzékenyeknél felléphetnek panaszok. Az időjárás szervezetedre gyakorolt hatásairól itt olvashatsz részletesebben. Fáradékonyságot, ingerlékenységet, dekoncentráltságot tapasztalhatunk. A légszennyezettség alacsony, a pollenkoncentráció emelkedni kezd. Általában kedvezőek lesznek a közlekedési feltételek, csak az északi és nyugati megyékben lehetnek nedves útszakaszok.

Vasárnap a néhány órás napsütés mellett főként az ország keleti és középső részén növekszik meg átmenetileg erősen a felhőzet, és elsősorban arrafelé várható eső, zápor, néhol zivatar. A Dunántúlon gyakran megerősödik, északkeleten időnként viharossá fokozódik az északias szél. 21, 26 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Hétfőn a néhány órás napsütést felhőátvonulások zavarják meg, és délután néhol rövid zápor, zivatar sem kizárt. Erős lesz az északkeleti szél, főként az északkeleti országrészben. 23, 27 fokra melegszik a levegő.

A további napok időjárásáról itt olvashatsz. Miért volt ilyen szokatlan a májusi időjárás? Erről szóló cikkünk itt található.

Európai helyzetkép

Markáns ciklon örvénylik a Brit-szigetektől nyugatra, melynek hatására a szigetországban a megnövekvő felhőzetből egyre többfelé alakul ki eső, zápor. Franciaország és Németország nagy részén napos, száraz idő uralkodik a légmozgás is mérsékelt marad. Általában 23, 28 fokig melegszik a levegő ezeken a területeken, de Franciaország déli részén akár 30 fok fölötti értékeket is mérhetünk. A kontinens déli és keleti részein, valamint a Kárpát-medence térségében egy-egy alacsony nyomású rendszer alakítja az időjárást. Borongós az idő, és sokfelé eső, zápor fordul elő, néhol zivatarok is kialakulhatnak. A Kárpát-medence és a Balkán-félsziget térségében a hőmérséklet elmarad az ilyenkor szokásostól, általában 16, 21 fokot mérhetünk, míg a Földközi-tenger medencéjében 22, 27 fok jellemző.

ICI Interaktív Meteorológia

Címkék: időjárás meteorológia előrejelzés várható

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr122111173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása