Ma a többnyire felhős égből főként az északi és nyugati megyékben számíthatunk esőre, záporra. Vasárnaptól fokozatos melegedés kezdődik, de visszatérnek a zivatarok is.

Részletes előrejelzés

Ma a változó felhőzetből főként eleinte az északi és nyugati megyékben fordulhat elő eső, zápor, később azonban egyre többfelé fordul elő csapadék. Élénk lesz az északnyugati szél, 17, 22 fokig melegszik a levegő.

Kettősfronti hatás fog érvényesülni, mind a meleg-, mind a hidegfrontra érzékenyeknél felléphetnek panaszok. Az időjárás szervezetedre gyakorolt hatásairól itt olvashatsz részletesebben. Fáradékonyságot, ingerlékenységet, dekoncentráltságot tapasztalhatunk. A légszennyezettség alacsony, a pollenkoncentráció emelkedni kezd. Általában kedvezőek lesznek a közlekedési feltételek, csak az északi és nyugati megyékben lehetnek nedves útszakaszok.

Vasárnap többnyire felhős időre számíthatunk, csak a nyugati megyékben lehet néhány órás napsütés. A keleti és déli területeken elszórtan eső, zápor alakul ki. Élénk lesz az északi szél. 20, 25 fokra melegszik a levegő.

A további napok időjárásáról itt olvashatsz. Miért volt ilyen szokatlan a májusi időjárás? Erről szóló cikkünk itt található.

Európai helyzetkép

Markáns ciklon örvénylik a Brit-szigetektől nyugatra, melynek hatására a szigetországban a megnövekvő felhőzetből egyre többfelé alakul ki eső, zápor. Franciaország és Németország nagy részén napos, száraz idő uralkodik a légmozgás is mérsékelt marad. Általában 23, 28 fokig melegszik a levegő ezeken a területeken, de Franciaország déli részén akár 30 fok fölötti értékeket is mérhetünk. A kontinens déli és keleti részein, valamint a Kárpát-medence térségében egy-egy alacsony nyomású rendszer alakítja az időjárást. Borongós az idő, és sokfelé eső, zápor fordul elő, néhol zivatarok is kialakulhatnak. A Kárpát-medence és a Balkán-félsziget térségében a hőmérséklet elmarad az ilyenkor szokásostól, általában 16, 21 fokot mérhetünk, míg a Földközi-tenger medencéjében 22, 27 fok jellemző.

ICI Interaktív Meteorológia

Címkék: időjárás meteorológia előrejelzés várható

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr782110927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása