Az utóbbi hetekben és hónapokban azt harsogta a fideszes propaganda, hogy Magyarországon „forradalom zajlott le”, mindenképpen lesz „elszámoltatás”, továbbá úton-útfélen hangoztatták, hogy „lezárják a rendszerváltás kaotikus korszakát”. Nos, ehhez képest érdekesen alakul az új kormányzat személyi összetétele az alsóbb szinteken.
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter június 15-i hatállyal Kotán Attilát nevezte ki a Magyar Államkincstár elnökévé. A szakember megbízatása meghatározatlan időre szól – olvashattuk a hírekben.
De ki ez a Kotán Attila?
Nos, az egyetemen fizikát és matematikát tanult, majd közgazdász diplomát szerzett. Amint kézhez kapta oklevelét, rögvest bekerült a pénzügyminisztériumba – a Horn-kormány regnálása idején –, majd 2000-ben, vagyis immár Orbán Viktor kormányzása alatt az Oktatási Minisztériumban is felfigyeltek kiemelkedő tehetségére. Három esztendőn keresztül az OM titkárságvezetője volt. A 2002-ben győztes szocik nem rúgták ki Attilát, aki nyilván nem tüntetett a Kossuth téren, és nem követelte a szavazatok újraszámlálását sem. 2003-ban még följebb vitte az Isten a dolgát: az Oktatási Minisztérium Közgazdasági Osztályának vezetőjévé nevezték ki. Majd 2006-ban Gyurcsány Feri magához szólította, és történelmi jelentőségű feladattal bízta meg: az Államreform Bizottságban, valamint a Közpolitikai Bizottságban kormányfőtanácsadó lett. Hogy miféle tanácsokat adott El Qrónak, nem lehet tudni, miképpen arról sem állnak rendelkezésre információk, milyen nagy jelentőségű reformokat dolgozott ki az Államreform Bizottság. Mindamellett valamit mégiscsak tudhat ez az Attila, ugyanis 2008-ban Draskovics elvtárs érezte úgy, hogy az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium munkájában súlyos fennakadás állna be, amennyiben nem ő lenne a Költségvetési és Gazdasági Főosztály vezetője.
Kotán Attila valóban sokoldalú úriember: mint önéletrajzából kiderül, képes előterjesztéseket koordinálni, költségvetést tervezni, szakterületek között egyeztetni, ért az indikátorfejlesztéshez, a köz- és felsőoktatási adatgyűjtéshez, vezetői értekezleten képviseli a főnökét, de ha kell, akkor véleményezi a tárcabeszámolókat, elintézi a felsőoktatási világbanki hiteleket, egyeztet ágazati érdekképviseletekkel, sőt, hiszik vagy sem, de intézményi adatbázist is ki tud alakítani, és még ha ennyi nem lenne elég, mindennek tetejében még költségvetési intézményeket is átvilágít.
Persze jó lenne tudni, kire szavazott Kotán Attila a választásokon, vagy hogy miért élvezte (nem kicsit) Gyurcsányék bizalmát, de hát hagyjuk ezt, a szavazás végtére is titkos, ezen kívül pedig jó szakemberekre is nyilván nagy szükség van...
Perge Ottó – Kuruc.info

Címkék: intézkedés államkincstár forradalmi

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr512105971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása