A címvédő Olaszország csak egy győzelemmel lehet biztos továbbjutásában, és Marcello Lippi a hírek szerint a sorsdöntő mérkőzésen is folytatja a kísérletezést, hogy ráleljen nyerő csapatára.

Az olasz válogatott mestere az első, Paraguay elleni mérkőzésen 4-3-3-as játékrendszerben küldte pályára együttesét, de a szünetben váltott a 4-4-2-re, a második találkozón Új-Zéland ellen pedig éppen fordított volt a sorrend. Az olasz lapok szerint Lippi megint visszatérhet a 4-3-3-hoz, legalábbis a szerdai edzéseken ezt gyakoroltatta.

Ezen a tréningen már a sérüléséből felépült Andrea Pirlo is részt vett, ám az AC Milan középpályása minden bizonnyal csak kispados lesz, hiszen még nincsen megfelelő fizikai állapotban. Bekerülhet viszont a kezdőbe Gennaro Gattuso, aki az eddig csalódást keltő Claudio Marchisiót válthatja fel, a csatársorban pedig az idei olasz gólkirály Antonio di Natale is helyet kaphat. Fabio Cannavaro helye biztos a védelemben, annak ellenére, hogy a La Gazzetta dello Sport közvélemény-kutatása szerint az olasz szurkolók 69,2 százaléka kihagyná őt. Az olaszok eddig két gólt kaptak a vébén, és az aranylabdás védő mindkettőben benne volt.


A szlovákoknak csak a győzelem jelent továbbjutást (az olaszoknak a másik mérkőzés eredményétől függően a döntetlen is elég lehet), és Vladimír Weiss a torna során először azt a kezdő tizenegyet küldheti pályára, amely a selejtezők során szinte alig változott. Mindez azt jelenti, hogy a balszélső Miroslav Stoch teljesen felépült sérüléséből: ő eddig mindkét meccsen csere volt, most viszont kezdő lesz, a védelembe pedig visszakerülhet Marek Cech, így Saláta Kornél várhatóan csak kispadozik.

A meccs a szlovákok legjobbja, Marek Hamsík számára különleges 90 perc lesz, mert ő Olaszországban, a Napoliban légióskodik. A középpályás bízik benne, hogy legyőzhetik az olaszokat, bár azt ő is elismerte, hogy ehhez a támadójátékuknak sokat kell javulnia: "Paraguay ellen csak egy kapura lövésünk volt, márpedig anélkül nehéz gólt szerezni" - adott igazat az együttest kritizálóknak Hamsík.

A várható kezdőcsapatok:
Szlovákia: Mucha - Pekarík, Skrtel, Durica, M. Cech, Weiss, Strba, Hamsík, Stoch, Vittek, Sesták. Szövetségi kapitány: Weiss.
Olaszország: Marchetti - Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Criscito, Montolivo, De Rossi, Gattuso, Iaquinta, Pazzini, Di Natale. Szövetségi kapitány: Lippi.

www.global-soccer.eu

Címkék: olasz foci szlovák válogatott foci vb fociválogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr692106182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása