Folytatódik a BUX esése

 2010.06.24. 11:18

Csütörtök reggel folytatódott a BUX esése, elemzők szerint bizonytalan kereskedés várható.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 20,93 pontos emelkedéssel, 21 500,26 ponton nyitott csütörtökön, miután 304,54 pontos, 1,40 százalékos csökkenéssel, 21 479,33 ponton zárta a szerdai napot a hazai tőzsdén.

A szerdai záró értékéhez képest csütörtökön 0,10 százalékkal erősödött, majd szinte azonnal, és meredeken esni kezdett és valamivel fél tíz után 21 270 pont körüli értéken állt a részvényindex értéke.


A négy vezető részvény közül a Richter és az Egis erősödött minimálisan a budapesti kereskedés korai szakaszában, míg a Magyar Telekom, a Mol és az OTP papírok értéke egyaránt csökkent.

Bizonytalan kereskedés várható csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén. Bár a határidős indexek optimista hangulatot vetítenek előre, a nap folyamán megjelenő amerikai makroadatok akár újabb eladási hullámot is okozhatnak, amennyiben elmaradnak a várakozásoktól - vélekednek az elemzők.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője szerint megjósolhatatlan, hogy milyen irányba indulnak el a piacok, mivel a szerdán közzétett, kiemelkedően gyenge amerikai lakásingatlani értékesítési adatok hatására több száz pontot kellett volna esniük a tőzsdéknek tegnap,ez viszont nem következett be.

(MTI)

Címkék: tőzsde bux bét

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr82106056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása