Baranya | Az egész napos csapadékos időjárás miatt kora estére ismét közel a töltésekig megteltek a vízfolyások Baranyában. Komlón a vasárnap délutáni heves esőzés partfalakat mosott el.

Vonatpótló buszok a Pécs-Budapest vonalon

A Pécs–Pusztaszabolcs vonalon hétfőn délután Szakály-Hőgyész és Kurd állomások között a heves esőzés megrongálta a vasúti pályát. A helyreállítás ideje alatt a személyvonatokutasait Dombóvár  és Szakály-Hőgyész között, az IC-kutasait Dombóvár-Pincehely között vonatpótló autóbuszok szállítják. A vonatpótló autóbuszok valamennyi települést érintik. Az IC-k a vonatpótló autóbuszok közlekedésének időtartama alatt pót-, és helyjegy megváltása nélkül vehetők igénybe. Az előre megváltott pót-, és helyjegyek június 23-án 24.00 óráig kezelési költség felszámítása nélkül visszaválthatók.

Ismét sok eső esik

Az egész napos csapadékos időjárás miatt kora estére ismét közel a töltésekig megteltek a vízfolyások, a katasztrófavédelemhez annyi bejelentés érkezett, hogy alig győzték felvenni a telefonokat.

Mekényesen már kiöntött a patak, ide este szállították ki a homokzsákokat, hogy védekezni tudjon a település.

Bikalon hat ház volt veszélyben, itt szintén megkezdődtek a munkák, ide Komlóról indult a homokszállítmány.

Palotabozsokon a Bozsoki-vízfolyás lépett ki a medréből, közel ötven part menti házat fenyegetett, információink szerint estig két családot kellett kiköltöztetni. Jordán József polgármester elmondta, az előző két alkalommal nem veszélyeztette a falut a víz, viszont most, rövid idő alatt sok csapadék esett, ami nem tudott lefolyni, ez okozta a problémát.

Mázán szintén megkezdték a védekezést, hogy megelőzzék a patak kiöntését. Mohácson tíznél is több helyre kértek segítséget szivattyúzáshoz, többek között a Tescóhoz is.

Özönvíz Komlón Vasárnap

Egy óra esőzés után elöntötte Komló belvárosát a víz vasárnap délután. A magasabban fekvő utcákból és az Arborétumból hömpölygött a víz végig a Berek utcán, majd a Kossuth és Berek utca kereszteződésében gyülemlett fel.

A víz elöntötte a József Attila könyvtár raktárát is. A vasárnapi esőzést követően az épület alagsora beázott, a könyvtár dolgozói még hétfő délelőtt is takarítottak. A raktárban tárolt több ezer kötetet szerencsére nem érte el a víz.

A Városgondnokság beszámolója szerint a lezúduló víz főként a belvárosban okozott gondot, de az Attila és az Esze Tamás utca alatti kerteket is veszélyeztette. A partfal több helyen leomlott; a sár, a vízelnyelők takarítása folyamatosan zajlik.
(BAMA)

Címkék: baranya heves komló esőzések

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr542100606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása