Bűncselekmény hiányában felmentette a rágalmazás vádja alól Debreczeni József "közírót" az UD Zrt.-vel kapcsolatos megfigyelési ügyben a Fővárosi Bíróság. Az ítélet nem jogerős.

A diktatúra árnyéka című, 2008 szeptemberében a Népszabadságban megjelent cikkében Debreczeni arról írt, hogy az UD Zrt. titkos hálózatot hozott létre törvénytelen információszerzés céljából. Emiatt indított a cég magánvádas büntetőeljárást, amelyben a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság márciusban kimondta Debreczeni bűnösségét, és 100 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta.
Kedden a Fővárosi Bíróság a véleményszabadság alkotmányos elvére hivatkozva felmentette a hazudozót.
Futó Barnabás, az UD Zrt. jogi képviselője jelezte, hogy feltehetően fellebbeznek az ítélet ellen. Ebben az esetben a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik az ügy.
(MTI nyomán)

Címkék: bíróság debreczeni józsef fővárosi

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr282100588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása