Heil Hitler a zsinagógában

 2010.06.20. 14:28

Horogkereszteket mázoltak és a zsidókat Lengyelországba visszaküldő héber nyelvű föliratokat jelenítettek meg egy izraeli nagyváros zsinagógájában – olvasható a Jediot Áháronot című izraeli napilap vasárnapi kiadásában. Az ismeretlen elkövetők ezúttal az európai eredetű askenáziakat nem kedvelő afroázsiai zsidók lehettek.


Nemrégiben beszámoltunk róla, hogy a Negev sivatagi Dimoná izraeli városban horogkeresztekkel pingálták ki a Szovjetunióban született Jurij Stern szélsőséges politikus és a Vörös Hadsereg zsidó katonáinak emlékművét. Most a Tel-Avivhoz közeli Rison Le-Cijon város egyik zsinagógájának rituális kézmosója fölötti falra rajzoltak három horogkeresztet, írták föl a H. H. latin betűs rövidítést (Heil Hitler – J. K.), illetve a héber nyelvű „Menjetek vissza Lengyelországba!” és az „Askenázik dögök” (askenázi = az európai gyökerű és vallási rítusú zsidók gyűjtőneve – J. K.) föliratot.

A sors iróniája, hogy a fent említett föliratokat és náci jelképeket éppen a nem zsidók iránti faji előítéletéről elhíresült, Budapesten karácsony környékén hatalmas hanuka-gyertyatartókat állítgató Hábád zsidó vallási mozgalom híveinek zsinagógájában jelenítették meg. Egyértelműnek látszik, hogy magukat az askenázi zsidók által kirekesztettnek tekintő afroázsiai származású zsidók írták föl az idézett mondatokat, illetve mázolták föl a horogkereszteket a Rison Le-Cijon-i zsinagóga belső falára.

Júszef el-Kudszi – Kuruc.info

Címkék: hitler adolf heil zsinagóga

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr872095652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása