A békéscsabai szlovákok trianoni útjával kapcsolatosan a Magyarok Világszövetségének elnöke az alábbi helyreigazítási kérelmet juttatta el ma a Békés Megyei Hírlap szerkesztőségébe.

MVSZ Sajtószolgálat


Békés Megyei Hírlap
Békéscsaba


Tisztelt Szerkesztőség!

Az Önök lapjának 2010. június 18-ai számában, Zavarkeltés vagy provokáció Trianonban? címmel összeállítás jelent meg, amelyben az Önök lapjának segítségével Stefan Dano békéscsabai szlovák konzul súlyos minősítéseket fogalmaz meg a Magyarok Világszövetségének elnökével szemben.
Miután Önök elmulasztották az MVSZ elnökének azon nyilatkozatát idézni, amelynek ürügyén szót adtak a szlovák konzulnak, és elmulasztották az MVSZ érintett elnökének véleményét megkérdezni, ezennel kérem, hogy helyreigazítási jelleggel szíveskedjenek lapjuk soron következő számában a Magyarok Világszövetsége elnökének a békéscsabai szlovákok trianoni zavarkeltő provokációjával kapcsolatos nyilatkozatát – amelyet sajtószolgálatunk az Önök írását megelőzően közzé tett, és amelyet Önök vélhetően ismertek – leközölni.

A kérdés továbbra is: Mit kerestek a békéscsabai szlovákok Trianon 90. évfordulójána Versailles-ban, a Nagy-Trianon palota előtt?

A tárgyilagos tájékoztatás jegyében és az egyoldalú tájékoztatás elkerülése érdekében továbbá javasoljuk, hogy vélekedés helyett szólaltassák meg az inzultált békéscsabai buszsofőrt, és – ha szabad Magyarországon ilyet kérni – ne csak szlovákokat, hanem a trianoni összmagyar megmozduláson részt vett békéscsabai magyarokat is.

Amennyiben helyreigazítási kérelmünknek nem adnának idejében helyt, akkor kénytelenek leszünk annak a törvény útján érvényt szerezni.

Budapest-Kolozsvár, 2010. június 19-én

Tisztelettel és szeretettel

Patrubány Miklós István Ádám,
a Magyarok Világszövetségének elnöke

Helyreigazítás

Mit kerestek a békéscsabai szlovákok Trianon 90. évfordulóján Versailles-ban, a Nagy-Trianon palota előtt?

A Békés Megyei Hírlap 2010. jánius 18-ai számában összeállítást közöltünk a trianoni békeparancs 90. évfordulóján Versailles-ban megrendezett összmagyar megmozdulásról, és az azon a napon ugyanoda utazó békéscsabai szlovákokról. Ezzel kapcsolatban szót adtunk Stefan Danó békéscsabai szlovák konzulnak, aki súlyos szavakkal minősítette a Magyarok Világszövetsége elnökének ez ügyben adott nyilatkozatát. Lapunk elmulasztotta idézni az MVSZ elnökének a szlovák konzul által vitatott mondatait, és ezzel olvasóinkat egyoldalúan, az MVSZ elnöke számára hátrányosan tájékoztattuk. Ezért most – sajtóhelyreigazítás keretében – szó szerint közöljük a Magyarok Világszövetsége elnökének ide vonatkozó nyilatkozatát.

Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke az alábbiakat nyilatkozta 2010. június 17-én az MVSZ Sajtószolgálatnak.

„A Magyarok Világszövetsége nem várja el, hogy a magyarországi kisebbségek, különösen a kisantant országok magyarországi kisebbségei együtt gyászoljanak Trianon napján a magyarokkal. De azt, hogy Trianon 90. évfordulóján, akkor, amikor az Országgyűlés trianoni emléknapot tart, magyarországi szlovákok Versailles-ba utazzanak „örömtácot lejteni”, kihívóan provokálni a megemlékező összmagyar megmozdulást, azt égbekiáltó arcátlanságnak tartjuk. Tekintettel a szervezkedés álságos voltára és tettlegesen ellenséges körülményeire, ez az akció nem maradhat következmények nélkül.”

„Tekintettel arra, hogy Békéscsabán szlovák konzulátus is működik, a magyar nemzet arculcsapását jelentő akció teljes körű kivizsgálására indokoltnak tartjuk egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását.
A magyarok és a szlovákok békés együttélésének hívei vagyunk, és biztosak vagyunk, hogy ennek a magyarellenes akciónak a békéscsabai szlovákok többsége nem részese. Éppen azért fontos a felelősök megnevezése. Ami történt, az megkérdőjelezi a szlovák ellentüntetőknek a magyar állam iránti lojalitását.”

A Magyarok Világszövetsége elnökének válaszra váró kérdése: Mit kerestek a békéscsabai szlovákok Trianon 90. évfordulóján Versailles-ban, a Nagy-Trianon palota előtt?
(Kuruc.info)

Címkék: mvsz versailles

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr912094254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása