Elmaradt a várt ítélethirdetés a garázdasággal és súlyos testi sértés kísérletével vádolt BKV-ellenőrök büntetőperében pénteken a II. és III. kerületi bíróságon, mert felmerült a vádnál súlyosabban minősülő bűncselekmény elkövetése is.

A tárgyaláson elhangzottak alapján "lehetséges", hogy a vádlottak súlyos testi sértést és nem annak kísérletét követték el. A kérdés eldöntésére a bíróság orvosszakértőt rendel ki. Ítélet szeptemberben várható.

A vádirat szerint 2008. december 2-án, nem sokkal éjfél után egy fiatalember jegy nélkül utazott. Amikor az ellenőrök igazolványt kértek tőle, az utas kívánságára rendőrt hívtak. A fiatal férfi a rendőrségről hazafelé tartva ismét felszállt egy 906-os buszra, amelyen a vádlottak biztonsági őrként teljesítettek szolgálatot, de ellenőri feladatokat is elláttak. A fiatalember utazási jogosultságának igazolására a nem sokkal korábban kapott csekket mutatta fel, de jegy vételére szólították fel őt.
Mivel az utas erre nem volt hajlandó, szóváltás alakult ki, majd amikor a Széna téri megállóba ért a busz, a három BKV-s ütni-rúgni kezdte és letaszigálta, lerángatta a járdára a fiatalembert. Az ügyészség szerint ezt látva a többi biztonsági őr is leugrott a buszról, és mind a nyolcan az utasra támadtak. A vádirat szerint a menekülni próbáló fiatalember lábát kirúgták, majd a földön fekvő sértettet körbe állva rugdosták és ütötték.
A bíróságon mind a nyolc BKV-s vádlott ártatlannak vallotta magát. Az a rendőrtiszt, aki véletlenül a bűncselekmény helyszínén volt, tanúként azt mondta a pénteki tárgyaláson: iszonyatosan megdöbbentem a látványon, félelmetes volt, hogy heten-nyolcan támadnak valakire és ütik, vágják, rúgják. Egy másik tanú, egy járókelő azt mondta a bíróságon: sokkos, remegős érzést váltott ki belőle, amit látott. A harmadik szemtanú, egy fiatal nő borzasztó érzésnek nevezte a látványt, aminek tanúja volt 2008. december 2-án a Széna téren.
A tárgyalást az orvosszakértői vélemény elkészülte után, szeptember 3-án folytatja Mikó Gergely bíró, aki akkor várhatóan ítéletet is hoz.
(FH nyomán)

Címkék: bkv

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr512092323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása