Nem lesz kamatcsökkentés

 2010.06.18. 18:32

Az MTI által előzetesen kérdezett citybeli házak egyike sem vár újabb kamatcsökkentést a Monetáris Tanács hétfői ülésétől.

A 4cast nevű pénzügyi-gazdasági elemző csoport indoklása szerint az európai szuverén adósságproblémák változatlanul idegesítik a piaci szereplőket, és ez a kockázatosabb kelet-közép-európai befektetési eszközök szélesebb kilengéseiben, gyengeségében is megmutatkozik. A cég szakértői kiemelték, hogy a forint május és június folyamán eddig "következetesen" gyengült, az április végi 265-ről a mostani, 280 körüli szintekre, és a magyar adósságtörlesztési kockázatra köthető piaci biztosítási csereügyletek (CDS) árazása az áprilisi 189 bázispontról 320 bázispont környékére drágult.

A Goldman Sachs bankcsoport londoni befektetési elemzői is a forint gyengülését és a magyar CDS-díjszabás emelkedését említették hangsúlyosan, hozzátéve: szerintük ez a magyar kormány "következetlen kommunikációs stratégiájának" is az eredménye.

(MTI)

Címkék: london mnb alapkamat

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr262092132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása