A Balatoni Szövetség elnöke kijelentette: nem képzelhető el, hogy akár egyetlen szükséges szúnyogirtás is elmaradjon a nyáron a régióban.

Valóságos katasztrófahelyzet van, régen volt ennyi szúnyog a Balatonnál – mondta Sáringer-Kenyeres Tamás, a szúnyogirtást koordináló szakértői bizottság vezetője. S bár elrendelték az újabb irtást, egyelőre nem tudni, mikor szállhatnak fel a gépek.

– Az önkormányzatok teljes joggal szorgalmaztak egy újabb kémiai szúnyoggyérítést erre a hétre, az elrendelése meg is történt, az időjárás miatt azonban teljesen bizonytalan, mikor lehet végrehajtani; az előrejelzések nem túl bíztatóak – tette hozzá Sáringer-Kenyeres Tamás.

A szakember elmondta azt is: a Balatoni Szövetség vezetésével éppen csütörtökön találkozik, ahol javasolni fogja, próbálják meg rábírni a Magyar Turizmus Zrt.-t felügyelő gazdasági csúcstárcát, hogy a szezonban szükséges további irtások költségeinek felét továbbra is állja.

Másrészt Sáringer-Kenyeres Tamás szerint a megyei vismaior-alapokból is át lehetne csoportosítani talán erre a célra, hiszen ez már-már tényleg vészhelyzet, s rohamosan közeleg a balatoni főszezon, a turistaáradat...
 

Balázs Árpád siófoki polgármester, a Balatoni Szövetség elnöke kijelentette: nem képzelhető el, hogy akár egyetlen szükséges szúnyogirtás is elmaradjon a nyáron a régióban, a pénzt elő fogják rá teremteni.
(sonline)

Címkék: balaton szúnyoginvázió

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr152088268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása