Jogsértő módon állíttatta le az APEH elnöke a Malév 1,2 milliárd forintos köztartozásának behajtását 2 évvel ezelőtt - írja a Magyar Nemzet. A légitársaság 2008. október 13-ig ennyi járuléktartozást halmozott fel az állammal szemben.
A tartozásra az akkor részben orosz tulajdonban lévő Malév fizetési halasztást kapott, de a megadott határidőre sem utalta az összeget. Az adóhivatal ezért a köztartozás behajtására megindította a végrehajtást - ennek keretében inkasszót bocsátottak ki a Malév valamennyi banki számlájára. A milliárdos összeg azonban mégsem került az államkasszába, mert Szikora János elnöki levélben adott utasítást a Malévval szembeni inkasszók visszavonására.
Vámosi Nagy Szabolcs, az APEH korábbi elnökhelyettese a lapnak úgy nyilatkozott: a végrehajtást ugyan felfüggeszthette volna az elnök, de csak határozattal vagy végzéssel. Az elnöki levél erre nem alkalmas. Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője tegnap adótitokra hivatkozva - nem volt hajlandó beszélni az elnöki döntés okáról.
(Magyar Nemzet - HírTV)

Címkék: apeh malév

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr722088526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása