Pécs | Tavaly országos visszhangja volt a pécsi parlagfű-mentesítésnek. Néhány hét alatt 145 ezer négyzetméternyi területet tisztítottak meg a fűkaszások, teljesen felszámolva a kártékony, allergiát okozó növényt.

Páva Zsolt polgármester tegnap a városházán bejelentette: minden pécsi polgárnak joga van egészséges környezetben élni, a választott vezető feladata ennek biztosítása. Így az idén sem szeretnék, ha alább hagyna ez az igen fontos és célzott környezet-takarítás. Közeleg a július, a legtöbb keservet okozó allergén felnövekedésének és virágzásának időszaka, s ezért hamarosan munkába áll a parlagfű-kommandó, melynek tagjai maguk is igyekeznek felderíteni az érintett területeket, de kérik a polgárok együttműködését is.

A bejelentéseket a 80/205-103-as ingyenes zöldszámon várják, és internetes bejelentési lehetőségeket is biztosítanak a pécsi portálokon (közte a parlagfu@pvnkft.hu) mindenki számára. A cél: se közterületen, se magánkertben ne virítson parlagfű, bár a kommandó elsősorban a közterületekre koncentrál abban a reményben, hogy a kiskertek tulajdonosai maguk is felelősen gazolnak. Páva Zsolt ígérte: kollégái a bejelentéseket követően a lehető legrövidebb úton intézkedni fognak.
(BAMA)

Címkék: pécs zsolt páva parlagfű

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr242085481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása