Több utat tett járhatatlanná, pincéket öntött el, hidakat sodort el a heves esőzés szerda hajnalban Somogyban. Több úton kellett bevezetni forgalomkorlátozást, a katasztrófavédelmet elárasztott udvarokhoz, pincékhez riasztották.

Utakat tett járhatatlanná, pincéket öntött el, hidakat, kerítéseket sodort el heves esőzés szerda hajnalban Somogyban. A rendőrség szerint a Kaposvár és Balatonlelle közötti 67-es úton a vízátfolyások okozta iszaplerakódás miatt Vadépusztánál, valamint Somogybabod és Gamás között forgalomkorlátozásra kell számítani. Tengelyig ér a sár a 65-ös úton a tabi elágazásnál, ezért ott teljes szélességében le kellett zárni az utat.

A katasztrófavédelem ügyeletén hajnali négy óra óta folyamatosan cseng a telefon. Vízbetörésekhez, elárasztott udvarokhoz, pincékhez, vízátfolyásokhoz kérnek segítséget. Andocs térségében hidakat, kerítéseket sodort el a víz, de Somogyfajsz, Somogyvár Felsőmocsolád és Mernye környékén is gondot okozott a jelentős mennyiségű eső.

Kaposvárra a kora reggeli órákban dörgéssel, villámlással érkeztek a viharfelhők. Hét óra előtt rövid ideig felhőszakadásszerű eső zúdult a városra.

(MTI)

Címkék: időjárás megye extrém somogy

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr612085263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása