Pluszban nyitott szerdán a BUX és minden vezető részvény, az elemzők is jó napra számítanak a forinterősödés miatt.

A jó amerikai zárás és a forint erősödésének hatására emelkedés jöhet szerdán a Budapesti Értéktőzsdén az elemzők szerint: a  BUX 301,25 pontos emelkedéssel , 21 757,48 ponton nyitott. Az index a keddi záró értékéhez képest 1,40 százalékkal erősödött. Negyed tízkor 1,1 százalékos pluszban volt az index, miközben a vezető részvények is mind erősödtek kedd esti záróértékükhöz képest. Az OTP részvények szerdán negyed tízkor 1,6, a Mol 1, a Richter 0,9, az MTelkom pedig 0,8 százalékos pluszban volt.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: a Wall Street Journal (WSJ) keddi számában megjelent vezércikk, amelyben már pozitív színben tűntették fel a magyarországi fejleményeket, jó hatással lehet a szerdai kereskedésre.

A CIB Bank azt közölte, hogy Japánban is jó hangulat uralkodik, emellett az európai nyitásban is emelkedést várnak a szakértők. A keddi erős amerikai napot követően szerdán újabb emelkedés jöhet Európában. A CIB Bank megjegyezte, hogy délután fontos adatok kerülnek napvilágra az Egyesült Államok lakáspiacáról, az elemzők továbbá növekvő ipari termelést várnak májusra.

(origo)

Címkék: telekom magyar otp tőzsde mol richter

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr472085466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása