Házkutatást tartottak Wieszt János korábbi újbudai szocialista frakcióvezető lakásán - tudta meg az MTI szocialista forrásból. A politikus kihallgatása az ügyészségen jelenleg is tart. A Fővárosi Főügyészség későbbre ígért tájékoztatást.

Wieszt Jánosról felkerült az internetre egy rejtett kamerával készült felvétel, amelyen több mint kétmillió forintot vesz át borítékban. A felvételt még 2007-ben készítette Gálfi István vállalkozó, aki azt állítja, a politikus azért kérte a kenőpénzt, hogy megvásárolhassa az általa évek óta bérelt üzlethelyiséget, amelynek bérletét fel akarták mondani. Az ügyben a BRFK vesztegetés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indított eljárást.

A XI. kerületi és fővárosi szocialista képviselő a botrány után kilépett a fővárosi MSZP-frakcióból, és függetlenként folytatta munkáját.

(origo)

Címkék: jános házkutatás megvesztegetés wieszt

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr632083382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása