A délkelet-lengyelországi Rzeszów (ejtsd: zsesúf) történelmi városban nemrégiben helyi rangadó volt a Resovia Rzeszów és a Stal Rzeszów labdarúgócsapat között.

A vendéglátó Resovia szurkolói a mérkőzés lefújása előtti percekben a lelátón fejük fölé emeltek egy vászontranszparenst, amelyre lengyel nyelven ez volt írva: „Smierc Garbatym Nosom”, azaz „Halál a görbeorrúakra!”.
A Resovia Rzeszów (Resovia a lengyel város latin neve – M. Á.) szurkolói a szöveges fölirat alatt, a lelátó alsóbb részében még nagyobb vászontranszparensen megjelenítettek egy piros körben elhelyezett és vörös vonallal ferdén áthúzott kék-fehér kipás fejet.(A rivális Stal Rzeszów klub színe is kék-fehér – M. Á.) A lengyel sajtóban megjelent hírek szerint a mérkőzés előtt Rzeszów utcáin a Resovia szurkolói azt skandálták, hogy „tömegével érkeznek árják a városba”.
A mérkőzés idején kibontott transzparens ingerült tiltakozást váltott ki a lengyelországi és a nyugati zsidó sajtóban, s a nemzetközi cionista szervezetek az elkövetők és a mérkőzést vendégül látó klub példás megbüntetését követelték. A büntetés időközben meg is történt: A rendőrség a helyszíni fölvételek alapján nemsokára előállított öt lengyel szurkolót, s közülük kettőt közösség elleni izgatás vádjával nemsokára bíróság elé állítanak.
A Lengyel Labdarúgó Szövetség ezzel párhuzamosan a Resovia Rzeszów csapatát nagy összegű pénzbüntetéssel sújtotta, valamint elrendelte, hogy a klubnak öt hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kell lejátszania.
Mikó Áron – Kuruc.info

Címkék: sport külföld lengyelország rzeszów resovia stal

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr172078490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása