Sziasztok! Mára az országban talán mindenki tisztában van vele, hogy Borsodban mekkora gondot okozott az árvíz. Több száz család maradt fedél és munka nélkül. Nekik a vízbe veszett mindenük, az életük eddigi munkája.
A LADA Találkozó – Csongrád és a DekoNet group gyűjtést szervez az ő javukra. Arra kérnénk mindenkit, hogy ne pénzadományban gondolkozzon, mert bármennyire furcsa is, most nem az a legfontosabb, hanem rajta kívül minden. Ezeknek a családoknak újra kell kezdeniük az életüket, ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani. Az adományokat saját kezűleg fogjuk eljuttatni a rászorulóknak és csakis nekik, hiszen sajnos megjelentek olyan tisztességtelen polgárok is az árvíz sújtotta területeken, akik pusztán hasznot szeretnének húzni az adományokból, miközben cseppet sem rászorulók. Úgy gondoljuk, hogy ilyen helyzetben nagyon fontos, hogy valóban azok kapják meg a nekik szánt segítséget, akik erre tényleg rászorulnak. Ebben segítségünkre lesz egy miskolci barátunk, aki a mentésben és az adományok jó kezekbe juttatásában is aktívan részt vesz.
Arra kérnénk mindenkit, hogy nézzen szét a saját és batátai háza táján, hogy mi az, amire nincs szükség és nemes célért megválna tőle. Ilyen lehet akár egy bútordarab, kinőtt ruha, egy pléd, vagy néhány használható gyermekjáték. Azokra a szerencsétlenül járt gyerekekre is gondolnunk kell, akiknek talán egy játék babát, vagy egy kisautót sem volt lehetőségük elhozni az egykori otthonukból, mielőtt az a vízbe dőlt volna.
Ezen kívül szükség van tartós élelmiszerre (pl.:tészta, tasakos leves, konzervek), ásványvízre, fertőtlenítő szerekre, illetve mindenre, ami a napi élethez elengedhetetlen.
A gyűjtést 2009. június 27-ig, a LADA Találkozó-Csongrád utolsó napjáig tartjuk és az addig összegyűlt adományokat az azt követő héten juttatjuk el Borsodba. Persze, ha ennél hamarabb jelentős mennyiségű felajánlás érkezik, akkor azzal hamarabb is elindulunk. Adományokat a találkozóra is lehet hozni, akinek elfér a csomagtartóban, vagy a hátsó ülésen. De ha valaki például egy szekrényt szeretne eljuttatni a rászorulóknak, ami nem nagyon fér el egy Lada csomagtartójában, azzal egyeztetünk és ha nem hatalmas a kerülő, Borsodba menet felvesszük az adományát.
Az adományozóknak előre is köszönjük együttérzését! Ígérjük, hogy mindent a legjobb helyre juttatunk el. A gyűjtésről és az átadásról fotógalériát készítünk, valamint egy cikket jelentetünk meg a felajánlók listájával, hogy megmutathassuk a világnak: nem is olyan rakoncátlanok ezek a Ladások.
Kérdésekkel az alábbi elérhetőségeken lehet megtalálni bennünket.
 
Üdvözlettel:
LADA Találkozó – Csongrád: info csiga ladatalalkozo.hu, www.ladatalalkozo.hu
 
DekoNet group: info csiga dekonet.hu, www.dekonet.hu
(Kuruc.info)

Címkék: programajánló lada találkozó árvíz 2010 árvízkárosultak

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr922078076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása