Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök megígérte Párizsnak, hogy felfüggeszti a föld-levegő rakéták szállítását Iránnak - közölte pénteken Nicolas Sarkozy francia elnök hivatala, miután a két politikus a francia fővárosban találkozott egymással.


Oroszország korábban Sz-300-as rakéták eladásáról állapodott meg Iránnal, s nem volt világos, hogy az ügylet az ENSZ Biztonsági Tanácsának a héten Teherán ellen elfogadott újabb szankciócsomagja ellenére is létrejöhet-e.

Az Élysée-palota szóvivője Putyinra hivatkozva elmondta, hogy Teherán "rendkívül csalódott" az orosz döntés miatt, és büntetőintézkedéseket fontolgat a szerződésszegés miatt.

Sarkozy és Putyin másfelől megállapodott, hogy felgyorsítják a tárgyalásokat a francia helikopterhordozók Oroszországnak való eladásáról.

Moszkva Mistral típusú hadihajókat kíván vásárolni Párizstól, miután a 2008-as orosz-grúz háború idején megmutatkozott flottájának elmaradottsága.

Franciaország hajlandó lenne ráállni az üzletre, de a tárgyalások a technológiamegosztás kérdésén megfeneklettek.
(MTI)

Címkék: francia oroszország putyin sarkozy nicolas vlagyimir

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr62076663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása