Egyes ellenőrizhetetlen híresztelések szerint egy Moshe Yatom nevű neves izraeli pszichiátert június 7-én holtan találtak tel-avivi otthonában.

A híres lélekgyógyász főbe lőtte volna magát. Önmagában is különös, ha éppen egy lelki bajokkal foglalkozó szakember vet véget saját kezével az életének. A világhálón keringő történet szerint Yatom hátrahagyott volna egy búcsúlevelet is, melyből fehéren-feketén kiderül: Benjamin Netanjahu miniszterelnök miatt dobta el magától az életét. A búcsúlevélben ugyanis a balsorsú pszichiáter azt írta volna, hogy Benjamin Netanjahu, akinek az elmúlt 9 esztendőben a lelki bajait gyógyítani igyekezett, teljességgel „kiszívta belőle az életet”. 
“Képtelen vagyok folytatni – írta állítólag Moshe Yatom a búcsúlevelében –, hogy a rablást megváltásnak, az apartheidet szabadságnak, a békeaktivistákat terroristáknak, a gyilkosságot önvédelemnek, a kalózkodást törvényesnek, a palesztinokat jordánoknak, a megszállást felszabadításnak nevezzük. Az ellentmondások se vége, se hossza. Freud azt mondta, hogy minden ösztönösnek látszó szenvedélyben van valami racionalitás, csakhogy ő nem találkozott Bibi Netanjahuval. Aki azt szokta mondogatni, hogy a bokszert Gandhi találta fel.” 
“Meg vagyok rendülve” -  mondta volna Yossi Bechor, a pszichiáter szomszédja, aki gyakran nyaralt együtt Moshe Yatom családjával. “Moshe az egyik legkiegyensúlyozottabb ember volt, akit valaha ismertem. Számos súlyos lelki beteg, skizofrén embert gyógyított, mielőtt elkezdett foglalkozni Netanjahuval. A kívülálló nem vette észre, hogy neves páciense milyen hatással volt rá” – fejtegette állítólag a pszichiáter ismerőse. Csakhogy Yatom, ha igaz, ráadásul még egy naplót is vezetett, amelyből szintén kiderül, hogy egyre inkább kétségbeesett, mivel semmiféle haladást nem ért el Netanjahuval kapcsolatban: vagyis képtelennek bizonyult az izraeli miniszterelnököt ráébreszteni arra, hogy a valóság teljesen más, mint amilyennek a fejében gomolygó tévképzetektől elborulva látja. Ami teljességgel hihető állítás. Sőt, a helyzet odáig fajult, hogy a szegény lélekgyógyász több alkalommal is gutaütést kapott. Ami talán hihetetlennek tűnik sokak számára, én azonban a legkevésbé sem csodálkozom rajta. Netanjahu szavai és tette alapján távolról nézve is borzalmas, mellette lenni pedig iszonyatos lehet. Moshe Yatom egyik naplóbejegyzésében állítólag azt írta, hogy az izraeli miniszterelnök „önellentmondásainak fekete lyukában él”. Ami persze messziről is látszik, és akkor is igaz, ha amúgy Netanjahu pszichiáterének öngyilkosságáról szóló hír kacsa.   
A sztori a továbbiakban úgy szól, hogy Moshe Yatom először akkor kapott agyvérzést, amikor Netanjahu kifejtette neki, hogy az ikertornyok elleni szeptember 11-i terrortámadások  “jó dolgok” voltak. Később Netanjahu arról győzködte pszichiáterét, hogy az Iráni Iszlám Köztársaság és a náci Németország között lényegében semmi különbség nincsen. A pszichiáter mérhetetlenül kétségbe esett, sőt újabb gutaütést kapott  akkor is, amikor az immár miniszterelnökké választott betege (aki persze meg van győződve arról, hogy a világon semmi baja) arról beszélt neki, hogy az iráni nukleáris program egyfajta „repülő gázkamrának” (!) tekinthető, mi több, minden zsidó a világon „folyamatosan Auschwitzban él”.   A pszichiáter végül is nem tudta feldolgozni, hogy képtelennek bizonyult Netanjahu hisztériáját feloldani, és a kudarc lelkileg súlyosan megviselte.  “Az ürügy mindig ugyanaz - olvasható a egyik naplóbejegyzésében - mégpedig, hogy a zsidókat a megsemmisítés veszélye fenyegeti a rasszista gójok gyűlölködése következtében.” 
A pszichiáter naplójában pedig a március 8-i bejegyzés a következő: 
“Bibi délután háromkor érkezett a beszélgetésünkre. Négy órakor még nem akart elmenni, és kijelentette, hogy a házam valójában az övé. Majd egész éjszakára bezárt az alagsori helyiségekbe, ő pedig a fenti szobákban a barátaival szórakozott. Amikor ki akartam jönni, terroristának nevezett, és bilincset tett rám. Kegyelemért könyörögtem, de ő azt mondta, nem könyörülhet egy olyan emberen, aki nem is létezik.”
 
Na most, ez a történet igencsak gyanús. Hiszen mennyi a valószínűsége annak, hogy egy ilyen „bizalmi” személyiség búcsúlevele nyilvánosságra kerüljön? Mert gondoljuk csak meg, hogy még a szerencsétlen Daróczi Dávid öngyilkosságának okáról sem tudtunk meg semmi bizonyosat. Mindamellett az izraeli politikusok tényleg egy teljesen külön világban élnek, de alighanem más országok vezetői között is találunk pszichopatákat. Vajon például Gyurcsány Ferenc elmeállapota sokkal jobb lehet, mint Bibi Netanjahué? El tudom azonban képzelni, hogy szándékosan terjesztik az izraeli miniszterelnök „őrültségéről” szóló történeteket. Ez lenne az úgynevezett „madman” stratégia, melynek lényege, hogy ha egy ország vezetőit „bolond”, „kiszámíthatatlan” színben tüntetik fel, akkor az ellenfél megijed és engedményeket tesz, hiszen nem lehet tudni, „mi mindenre képes ez az őrült fickó”. A stratégiát számos esetben alkalmazták már a történelemben. Mindamellett elképzelhetőnek tartom, hogy „madman stratégia” ide vagy oda, az izraeli miniszterelnök elmeállapota körül tényleg nincsen minden rendben.
Forrás: Legalienate
Perge Ottó
(Kuruc.info)

Címkék: izrael extra zsidóbűnözés netanjahu

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr72076856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása