A kormány megtéríti az önkormányzatok, valamint az állami szervezetek árvízi védekezésre fordított költségeit – közölte a szerdai budapesti kormányszóvivői tájékoztatón Bakondi György, a védekezéssel megbízott miniszteri biztos. 
A kormányülésen hozott döntéseket ismertetve bejelentette, hogy a kárt szenvedett magánszemélyek is számíthatnak a kormány segítségére. Jelezte azonban, hogy előtte még fel kell mérni a károkat. Elmondta, a legfontosabb feladat most az, hogy azoknak a családoknak a lakhatását biztosítsák, akiknek az otthona megsemmisült az árvízben.
Nagy Anna kormányszóvivő elmondta, eddig 96 épület összeomlásáról van tudomásuk. Bakondi György közölte azt is, jelenleg 4893-an vannak kényszerűségből távol otthonuktól, közülük 4140-en Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.
Bakondi György bejelentette azt is, hogy az ár levonulta után azonnal megkezdik a károk felmérését, majd áttekintik a katasztrófavédelmi törvényt. Hozzátette: az a cél, hogy egységes vezetés alatt, gyors döntésekkel lehessen koordinálni az idei árvízhez hasonló rendkívüli helyzeteket, s hogy a katasztrófavédelem működése, az irányítás, a finanszírozás, illetve a jogi szabályozás biztosított legyen. Előkészítés alatt áll egy olyan kormányzati program, amely jobb helyzetbe hozza azokat, akik kárt szenvedtek, mint amilyen helyzetben az újjáépítés előtt voltak - jelentette be Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.
Molnár Oszkár országgyűlési képviselő, Edelény független polgármestere a pénzt adományozóknak adókedvezmény bevezetését javasolja; arra kéri a parlamentet, hogy gyorsított eljárásban módosítsa az adótörvény adott paragrafusát.
(MTI)

Címkék: molnár költségek árvíz 2010 oszkár edelény védekezési

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr492069617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása