Gemenc | A Dunán levonuló árhullám szerdától tetőzik megyénkben. A Gemenci erdőben élő vadállatok védelme érdekében sebességkorlátozást rendeltek el az 55-ös főúton.

A víz elárasztotta a Gemenci erdő területét, ahol veszélybe kerültek a vadállomány pihenésére szolgáló védett helyek. Az állatok kiemelkedő terepen, szigeteken, az árvédelmi töltésen és a vasúti töltésen és esetleg a közeli utakon keresnek menedéket. 


A MÁV Zrt. a Baja és Pörböly között a vonatok maximális sebességét 40 km/h sebességre korlátozta. Az 55-ös főútvonal Bátaszék-Baja szakaszán a közlekedők és az állatállomány védelme érdekében 60 km/órás sebességkorlátozást vezettek be.

A Megyei Védelmi Bizottság várhatóan szerdai rendkívüli ülésén tesz javaslatot további forgalomkorlátozásra, esetleg a közúti közlekedés Bátaszéktől-Bajáig történő időszakos szüneteltetésére.

A katasztrófavédelmi igazgatóság addig is kéri a közúton közlekedőket, hogy saját maguk és a vízben ilyenkor úszni kényszerülő vadállomány védelme érdekében csak a legszükségesebb esetekben használják a bajai Duna hidat és az 55-ös út Pörbölyig terjedő szakaszát, lehetőség szerint a Szekszárd-M9-Baja útvonalon közlekedjenek.

(Teol)

Címkék: máv baja sebességkorlátozás gemenc zrt vadállatok pörböly igazgatóság bátaszék baja katasztrófavédelmi szekszárd m9 baja

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr632067260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása