A Financial Times (FT) által idézett elemzők szerint Orbán Viktor gazdasági akcióterve „minden bizonnyal eloszlatja majd a befektetők kétségeit”.
A vezető gazdasági lap előbb a magyar miniszterelnök által bejelentett lépéseket sorolja fel, majd leírja, ugyan Orbán a képviselőházban beszélt, szavai főként a Fidesz egyes politikusainak megjegyzései által megriasztott befektetőkhöz szóltak.
Az elemzők széles körben pozitívan értékelték az intézkedési tervet. Az FT először az Unicredit szakemberét, Tóth Gyulát kérdezte, aki szerint a beszéd „egyértelművé teszi, hogy a kormány tartani fogja magát a 3,9 százalékos hiánycélhoz”, majd az UBS elemzőjét, Manik Naraint szólaltatták meg, aki szerint a költségvetési terv „minden bizonnyal eloszlatja majd a befektetők kétségeit”.
Nigel Rendell, az RBC szakértője szerint „eddig minden rendben”. A fejlődő országok piacaival foglalkozó Rendell szerint az egykulcsos adózás bizonyára többeket vesz majd rá az adófizetésre, ami fontos bevételt jelenthet az országnak.
(MNO nyomán)

Címkék: times gyula tóth rendell nigel financial manik narain

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr772067012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása