Hillary Clinton amerikai és Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter szombaton Krakkóban aláírta a Bush-kormány idején, 2008 augusztusában kötött rakétapajzs-megállapodás kiegészítő jegyzőkönyvét, amely az azóta bekövetkezett változásokhoz igazítja az eredetileg Lengyelországba és Csehországba telepíteni tervezett rakétavédelmi rendszert.
Barack Obama amerikai elnök szeptemberben jelentette be, hogy lemond az eredeti európai rakétapajzsról, melyet Oroszország saját biztonsága elleni fenyegetésként értékelt, és helyette egy rugalmasabb, tengeri és szárazföldi telepítésű rendszer létrehozását irányozta elő.
Clinton Krakkóban részt vesz a "Demokráciák közössége" nevű konferencián is, amely "a demokratikus alapértékeket hivatott népszerűsíteni a világban".
(MTI)

Címkék: lengyel rakétavédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr192128542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása