Kezdeményezi a hévízi gyógyfürdő igazgatójának menesztését az MNV. Erről a térség fideszes országgyűlési képviselője, Manninger Jenő számolt be pénteken. Manninger szerint több gyanús ügyben is érintett Hegedűs Lajos igazgató, aki viszont politikai támadásnak értékeli a lépést.

Leváltatná posztjáról a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. igazgatóját a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Az MNV igazgatósága már kezdeményezte a társaság közgyűlésének összehívását és Hegedűs Lajos ügyvezető igazgató menesztését. Manninger Jenő fideszes országgyűlési képviselő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke szerint azért van szükség a közgyűlésre, mert az ügyvezető visszahívásához legalább 75 százalékos szavazati arány kell.

A képviselő szerint az elmúlt időszakban számtalan olyan ügy derült ki, amelyek "rendkívül kedvezőtlen színben tüntetik fel a vezetést". Manninger felszólította a hévízi polgármestert, hogy támogassák az igazgató menesztését, mivel egy ilyen, "alapos gyanúba keveredett vezető nem maradhat a helyén".


Hegedűs Lajos igazgató politikai támadásnak tartja a lépést. Szerinte nem merült fel, hogy bármilyen ügyben is gyanúsítottként kezelnék, mivel a Somogy Megyei Főügyészségen arról tájékoztatták, hogy nem szerepel "semmilyen eljárási pozícióban".

Papp Gábor képviselő-testületi tag, a Fidesz hévízi szervezetének vezetője a gyógyfürdő vezetőjére rossz fényt vető ügyek sorában említette, hogy feltehetően visszásságok történtek az ötmilliárdos fürdőrekonstrukció közbeszerzésének leállítása, illetve a Castrum kemping napokban záruló gyors pályáztatása körül. Ide tartozik szerinte az általa is kezdeményezett, tavaly nyár óta a Somogy Megyei Főügyészség felügyelete alatt zajló, gazdasági ügyeket vizsgáló rendőrségi nyomozás is.

Arra a kérdésre, hogy ezekben az ügyekben milyen szerepe lehetett Nagy Rózának - aki a fürdő stratégiai igazgatója volt, jelenleg a Nemzetgazdasági Minisztérium közigazgatási államtitkára -, Manninger azt mondta: a hévízi ügyekről a Fidesz-frakció előtt fog beszámolni Matolcsy György miniszter vagy Nagy Róza államtitkár. Azt, hogy a fürdővel kapcsolatos döntésekben kinek milyen szerepe volt, a most folyó vizsgálatok fogják kideríteni.

Hegedűs Lajos igazgató a leállított közbeszerzésről azt mondta, hogy arról a tulajdonosok döntöttek, a gyógykemping bérbeadásáról pedig azt, hogy július 7-ig tart a működtetésre vonatkozó pályázat elbírálása, addig minden előzetes találgatás rosszindulatú feltételezés lehet csak, ráadásul a pályázat értékelőbizottságában az önkormányzat és az MNV képviselője is részt vesz. Szerinte egy "korábban nem nyilvános keretek között megkötött bérleti szerződés jár le", amely a társaság számára előnytelen feltételeket tartalmazott, például a rendkívül alacsony, évi 6 millió forintos bérleti díjat.

(MTI)

Címkék: fidesz hévíz gyógyfürdő

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr952109411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása