Baranya | Számos helyen okoz problémát a heves esőzés: Palotabozsokon mintegy ötven ház került veszélybe, az alámosott vasút miatt vonatpótló busz jár a Pécs–Pusztaszabolcs vonalon. Mára is esőzést jósolnak.

10: 32 - Gond az utakon: zárva a Vásárosdombó-Kisvaszar szakasz

A közútkezelő honlapja a kedd reggeli friss hírek között jelentette, hogy beszakadt az M6-os autópálya a leállósávja a 126-129. km között, emiatt csak a belső sáv járható déli irányban. Később kiderült, hogy a május végén történt eset miatt van érvényben a lezárás. Hasonló a helyzet a 6-os főúton Mecseknádasdnál, ahol korábban megcsúszott a partoldal, emiatt a 171. km-nél a bal oldali külső sávot lezárták.

 

 

10:12 - Képek a sárban úszó Palotabozsokról

 

Palotabozsokon hétfőn délutánra kiöntött a Bozsoki vízfolyás, az áradás közel ötven part menti házat fenyegetett. Több családot ki kellett telepíteni otthonából. Olvasóink több képet is küldtek a településről.

09:12 - Kitartó esőzést jósolnak mára a meteorológusok

Ma még további tartós eső várható leginkább a Budapest-Pécs vonal kb. 150 km széles sávjában. Ezeken a részeken területi átlagban még további 5-15 mm valószínű, helyenként 20-25 mm is eshet. Késő délutántól egyre kevesebb helyen várható eső, legtovább a Dunántúl déli részén. (www.met.hu)

08:02 - Elmosta a vasutat a víz, még mindig vonatpótlók járnak

A Pécs–Pusztaszabolcs vonalon hétfőn délután Szakály-Hőgyész és Kurd állomások között a heves esőzés megrongálta a vasúti pályát. A helyreállítás ideje alatt a személyvonatokutasait Dombóvár  és Szakály-Hőgyész között, az IC-kutasait Dombóvár-Pincehely között vonatpótló autóbuszok szállítják. A vonatpótló autóbuszok valamennyi települést érintik. Az IC-k a vonatpótló autóbuszok közlekedésének időtartama alatt pót-, és helyjegy megváltása nélkül vehetők igénybe. Az előre megváltott pót-, és helyjegyek június 23-án 24.00 óráig kezelési költség felszámítása nélkül visszaválthatók.

(BAMA)

Címkék: pécs baranya heves esőzések

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr402100599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása