A mindig jól értesült újság szerint Alain Joyandet együttműködési államtitkár illegális módon kapott építési engedélyt egy villa megnagyobbítására Saint-Tropez közelében.

A lap információi szerint az államtitkár 2008-ban megvásárolt egy 12 ezer négyzetméter alapterületű telket Grimaud településen. Mivel a lakható területek bővítésének arányát 50 százalékban korlátozzák a környéken a jogszabályok, Joyandet egy, a telken állónál nagyobb alapterületű házra kért bővítési engedélyt, s így végül 231 négyzetméteresre tudta bővíteni a villát.

Az államtitkár szerdán tagadta, hogy illegálisan kapta volna meg az építési engedélyt tavaly, amelynek jogosságát azóta senki nem vitatta, annak ellenére sem, hogy a település lakói több új épület építtetői ellen indítottak eljárást - hangsúlyozta Joyandet szóvivője.

A lap szerint egy másik kormánytag is visszaélt helyzetével: Christian Blanc, a Párizs és agglomerációjának fejlesztéséért felelős államtitkár az elmúlt egy évben elszívott szivarjait állami költségként számolta el, 12 ezer eurós értékben. Amikor a kormánytag megtudta, hogy a szatirikus lap dohányzási szenvedélye ügyében "nyomozni" kezdett, 3500 eurót visszatérített az éves számlából.

A harmadik kritizált kormánytag pedig a labdarúgó-válogatott fényűző dél-afrikai szállását kifogásoló, sportért felelős államtitkár, Rama Yade, aki a játékosok szállásánál is drágább ötcsillagos hotelben foglaltatott magának szobát a világbajnokságon.

A foglalást még Dél-Afrikába utazása előtt lemondta végül a francia konzulátuson, majd egy szobakiadásból élő családnál megszálló politikus, de már túl későn. Ezért a lap szerint a minisztérium kénytelen volt a Georgetownban foglalt Table Bay Hotel éjszakánként 667 eurós számláját is rendezni.

A válogatott főhadiszállása Knysnában, az Indiai-óceán partján elterülő Pezula ötcsillagos szállodában található, amely "Afrika legfényűzőbb hotelkomplexumaként" hirdeti magát. A dombokkal körülvett, ezerhektáros, saját golf- és labdarúgópályával rendelkező területen a lakosztályok hatszáz euróba kerülnek egy éjszakára.

A Le Canard Enchainé szerint az államtitkár háromnapos dél-afrikai kiruccanása - amelynek során végül a francia válogatott tagjait elkerülte, miután azok üzentek neki, hogy nem kívánják látni - 45 ezer eurójába került a francia államnak.
(MTI)

Címkék: franciaország kormány

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr382087141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása