Mesterházyt akarja az MSZP

 2010.06.21. 12:01

A jelölések alapján Mesterházy Attila frakcióvezető lehet – ellenfél nélkül – az MSZP új elnöke, mert lényegében minden megye őt ajánlja erre a posztra.
Az MTI összegzése szerint 12 megyéből őt ajánlják pártelnöknek, és több olyan megyében is egyértelmű a támogatottsága, ahol még nem ült össze a megyei tisztújító küldöttgyűlés és nem összegezték a jelöléseket.
Az MSZP tisztújítási folyamatában múlt pénteken, illetve a hétvégén tartotta a legtöbb megyei szervezet a tisztújítást és egyben összesítették az országos vezetői posztra érkezett jelöléseket, volt, ahol erről ajánlást is elfogadtak.
A megyei elnökök MTI-nek adott nyilatkozatai alapján az elnökhelyettesi posztra Molnár Csaba volt kancelláriaminiszter, alelnöknek Kiss Péter korábbi társadalompolitikai miniszter, Gúr Nándor, Szabadkai Tamás, Tóth József XIII. kerületi polgármester, Harangozó Tamás, Szabó Imre volt környezetvédelmi miniszter és Botka László szegedi polgármester lehet esélyes.
A választmányi elnöki posztra Simon Gábor jelenlegi vezetőnek és Botka Lászlónak van jelentős támogatottsága. Elnökségi tagnak a megyékben Szabó Imrét, Ujhelyi Istvánt, Nyakó Istvánt, Bárándy Gergelyt, Harangozó Tamást, Teleki Lászlót, Gőgös Zoltán, Schwarcz Tibort, Lukács Zoltánt, Korózs Lajost, Tóbiás Józsefet, Varga Zoltánt, Juhász Ferencet, Csabai Lászlónét, Legény Zsoltot, Jeszenszki Andrást, Szabadkai Tamást, Varga Lászlót, Herczog Editet, Márton Rolandot, Ecsődi Lászlót, Kunhalmi Ágnest, Szanyi Tibort és Szitka Pétert ajánlották.
Alig volt olyan megye, ahol változott a megyei elnök. A helyén maradt Puch László Baranya, Kolbert István Somogy, Baracskai József Zala, Nemény András Vas, Pál Béla Veszprém, Lukács Zoltán Komárom-Esztergom, Sós Tamás Heves, Gúr Nándor Borsod-Abaúj-Zemplén, Harangozó Tamás Tolna, Varga Zoltán Békés, Horváth András Fejér, és Veres János Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnök.
Budapesten Burány Sándor nem indult újra, helyette Horváth Csaba főpolgármester-jelöltet választották elnöknek pénteken. A következő hetekben tartják a megyei tisztújítást Nógrád, Csongrád, Győr-Moson Sopron, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Bács-Kiskun megyében.
(MTI nyomán)

Címkék: mszp attila mesterházy

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr732097684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása