A politikus ezt annak kapcsán rögzítette csütörtöki közleményében, hogy az MTI szerdán szocialista forrásból úgy értesült: a fővárosi párttanács azt ajánlja a budapesti küldötteknek, hogy a rendkívüli tisztújításon Mesterházy Attila frakcióvezetőt támogassák pártelnöknek, Molnár Csaba volt kancelláriaminisztert elnökhelyettesnek, Botka Lászlót és Tóth Józsefet, a szegedi és a XIII. kerületi polgármestereket alelnöknek, Simon Gábort pedig választmányi elnöknek.

Tóth József a sajtó beszámolóiból "meglepetten értesült" arról, hogy az MSZP fővárosi vezetése többek között azt ajánlja a küldötteknek, hogy személye országos pártalelnökké választását támogassák a tisztújító kongresszuson.

"Mindig megtisztelő, ha személyemen keresztül elismerik egy csoport - jelen esetben a XIII. kerületiek - sikereit. Ugyanakkor modortalannak, politikai kulturálatlanságnak tartom, hogy nevemet a megkérdezésem nélkül használták fel a jelölésben és a médiában egyaránt" - írja.

Leszögezi: egyéni választókerület győzteseként őt az angyalföldi választópolgárok küldték a parlamentbe, és a XIII. kerületiek támogatására számít az őszi önkormányzati választáson is. "Csapatommal a kerület további fejlődéséért szeretnénk dolgozni. Polgármesterként és a Baloldali Önkormányzati Közösség elnökeként továbbra is önkormányzati szakmai feladataim ellátására koncentrálok. Országos pártbeli tisztségre nem pályázom" - rögzíti.

Tóth József hozzáteszi, hogy "a közelgő tisztújítást megelőző hatalmi harcokban" nem vesz részt, helyette a továbbiakban is választói, a XIII. kerületiek érdekeit szeretné képviselni polgármesterként és országgyűlési képviselőként egyaránt.
(MTI)

Címkék: mszp tóth józsef párttisztség

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr572089212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása